maanantai 27. helmikuuta 2017

Vaelluskuumetta

Harjoittelu caminolle on aloitettu jo viime kesänä


Minä ja Henna Rajajoosepissa 2016

Unelmareissuni pyhiinvaellukselle on pian totta! Enää 55 päivää, kun lennämme ystäväni kanssa Rovaniemeltä Espanjaan tavoitteena kävellä vajaa 800 kilometriä Santiago de Compostelaan. Ensiaskeleet caminolla otamme toivoakseni 25.4.

Ajatukset ovat jo usein tulevassa reissussa. Vielä on hyvin aikaa varustelulle, kuntoilulle, reitin tutkimiselle, pohtimiselle, mitä kaikkea on vielä huomioitava... Henna hankki jo sadeviitan ja hampaan paikka-ainetta, koepakkasi rinkan, kun minä vielä mietin, hankinko katkolahjehousut ja teleskooppisauvat, vai ostanko ne tarvittaessa matkan varrelta.

Sodankylästä on caminolle lähdössä myöhemmin kolmaskin nainen, jonka kanssa keskustelemme suunnitelmistamme. Eilen naureskelimme, että olemme menossa Espanjaan ja mietimme kuinka selviämme lumisista vaelluspoluista, millaisia varusteita tarvitsemme mudassa ja kaatosateessa. Jotenkin on silti vaikea ajatella, että maassa, jonka yleensä liittää aurinkomatkoihin, pitäisi pelätä reitin olevan poikki runsaan lumen vuoksi.

Pari viikkoa sitten jututimme Pyhiinvaeltajat kummiamme Jyrkiä, jolta saimme kuulla hänen kokemuksistaan. Jyrki oli kastunut ja paistunut, puhkonut rakkoja ja käyttänyt korvatulppia. Hän kertoi, että kolmas päivä on vaikein. Silloin kyseenalaistaa koko jutun järjen. Miksi ihmeessä lähti tallustelemaan?! Jyrki on tehnyt caminolle neljä eri reissua ja ajatuksissa on vieläkin yksi. Eiköhän sekin kerro, että reissu on antoisa... Tärkein juttu oli, että ihmiset caminon varrella ovat valmiit auttamaan. Ajattelin, että uskallan varmasti Hennan kanssa heittäytyä senkin varaan. Valmistaudutaan, suunnitellaan ja varustaudutaan ja luotetaan, että mahdollisiin ongelmiin löytyy ratkaisuja paikan päällä.

Ehkäpä on viisasta varautua kaikkeen, mutta tavoitteena on, ettei repussa olisi kuutta kiloa enempää tavaraa, niin on pakko rajatakin.

Kahdessa kuukaudessa ehtii kyllä paljon. Maaliskuussa pitää harjoitella reipasta ja pitkäkestoista kävelyä, kunhan vain hiihdolta ja tanssilta malttaisi. Huhtikuussa lepäilyä ja läheisten kanssa oleilua, jotta saa tankatuksi puolentoista kuukauden erossa oloa varten.

Viikonloppuretkellä lähimetsässä

Espanjassa ei sitten keitellä nokipannukahveja


Kahvistelimme caminokonkarin kanssa


Viime kesänä UKK-puistossakin camino oli jo mielessä

8 kommenttia:

  1. Buen Camino! Minä vaelsin lokakuussa mieheni kanssa Burgosista Santiago de Compostelaan eikä vieläkään kulu päivääkään, ettei camino kävisi mielessä. Kokemus oli niin hieno, että uusi vaellus on jo suunnitelmissa. Pidin päivittäin blogia osoitteessa http://kirjolaukka.blogspot.fi jos haluat lukea kokemuksista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,
      epäilenkin, että edessä on vaikuttava kokemus. Ei varmaan muutama päivä kotimaassa 'hävitä' tunnelmia. Luen mielelläni sinun caminostasi.

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Olen niin onnellinen puolestasi, onnellinen siitä että olet uskaltanut kuunnella itseäsi. Onnellinen siitä, että olet unelmoinut ja löytänyt rohkeuden toteuttaa pitkäaikaisen unelmasi. Onnea vaelluksellesi: täyttäköön vaellus kaikki toiveesi, tuokoon mukanaan monia ihania, ikimuistoisia kokemuksia, elämyksiä, uusia unelmia. Avatkoon matka sinulle tien vieläkin syvemmälle itseesi ja antakoon rohkeutta kuulla ja kuunnella. Sydän sykkyrällä, onnellisena sinun puolesta, uteliaanakin hiukan, tulen seuraamaan seikkailuasi, valmistautumisesta itse koitokseen. Toivon suojaksesi paljon onnea, enkeleitä, hyviä ihmisiä, mieleenpainuvia kohtaamisia, kenkiin kestävyyttä, rakkolaastareitten tarpeettomuutta.
    Olet niin Rakas Ystävä ❤

    VastaaPoista
  4. Hieno juttu, että lähtöpäivä on sinulla noin lähellä jo! MInä aloitin viime vuonna pääsiäismaanantaina ja olin perillä 2.5. kun täytin 50 vuotta. Minäkin olen muuten pohjoisen tyttöjä, Rovaniemeltä kotoisin. Jos sinulle sopii, liittäisin blogisi oman caminoblogini lukuluetteloon, niin löydän uusiin postauksiin helposti. Blogini osoite on: https://campacamino.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietysti voit lisätä 😊
      Ja kiva katsella sinunkin tarinoitasi. Oli elämäsi syntymäpäivä varmaankin viimevuotinen 😀

      Poista
    2. Tietysti voit lisätä 😊
      Ja kiva katsella sinunkin tarinoitasi. Oli elämäsi syntymäpäivä varmaankin viimevuotinen 😀

      Poista