lauantai 10. kesäkuuta 2017

Caminon jälkeen


Perille päästyämme lomailimme viikonlopun Santiagossa. Söimme hyvin, tutustuimme kaupunkiin ja kävimme kahdesti messussa. Hostelin isäntämme vinkkasi meille kivoja tapahtumia. Kävimme markkinoilla ja kuuntelemassa ulkoilmakonsertteja. Viihdyimme kaupungissa hyvin alun pettymyksen jälkeen. Tapasimme useita ihania caminotuttaviamme. 

Maanantaina lensimme Barcelonaan.
Siellä lomailimme torstaihin. Heittäydyin täysillä turistiksi! Nautin ihmisvilinän katselemisesta, polttavasta hiekasta jalkapohjien alla, aaltojen loiskeesta, suolaisesta lämpöisestä vedestä iholla, hyvästä kahvista ja ties kuinka monennesta paellasta. Olimme paljon rannalla. Oli ihana päästä uimaan lämpöiseen veteen. Katselimme nähtävyyksiä ja teimme jonkin verran ostoksiakin. Pyhiinvaellus tuntui jo Santiagossa kaukaiselta muistolta ja Barcelonassa odottelimme malttamattomina torstain lentoa kotiin.




Kotiinpaluu oli ihanaa! On hyvä olla rakkaiden lähellä. Espanjan kokemukset olivat hienoja ja ikimuistoisia, mutta puolitoista kuukautta poissa kotoa on minulle liian pitkä aika. Juureni ovat lujasti Lapissa ja siteet läheisiin tiukat. Tekee kipeää venyttää niitä liiaksi. Camino oli huippukokemus. Oli hyvä elää yksinkertaista, helppoa elämää, jossa tärkeintä olivat ihmiset, liike, ruoka ja lepo. 

Pyhiinvaellus vahvisti ajatusta, että helppoon elämään kuuluuvat hallittavissa oleva määrä tavaroita (repullisella pääsee jo pitkälle😉), hyväntahtoiset ihmiset rinnalla, ja väljästi aikaa.

Kotimaassa olen nauttinut mökkeilystä, töihin paluusta, läheisten seurasta. Caminolla minulle tärkeintä oli kävely, ihmiset, rento asenne vaellukseen, näkymät ja kokemukset ja tietysti Henna-ystävä rinnalla. Camino paransi hyvää kuntoani ennestään. Jyrkkäkin mäki mökkimatkalla menee pyörällä helposti. Camino vahvisti sinisilmäistä luottamustani ihmisiin entisestään. Yleensä ihmiset haluavat toisilleen hyvää ja ovat kiinnostuneita toisista. Camino lisäsi uskoa asioiden järjestymiseen entisestään. Elämä menee 'itsestään niin kuin on tarkoitettu', ei tarvitse murehtia. Camino innosti minut suunnittelemaan tulevia retkiä entisestään. Tahdon kulkea mahdollisuuksien mukaan kotimaan metsäpolkuja ja kaupunkikohteita sekä vieraiden maiden vastaavia. Camino syvensi rakkauttani entisestään. Läheiset ja tuttavat sekä ventovieraat ovat elämässä tärkeintä.
Ihana päästä liki rakasta
Saunassa ja järvessä olen käynyt miltei joka päivä. Olen onnentyttö, kun en menettänyt Lapin kevättäkään, vaikka olin koko toukokuun poissa! Nautin nyt luonnon vihertymisestä, lämpenemisestä, lintujen laulusta.

Orajärvessä oli vielä 1.6. jäät ja satoi räntää, mutta löylyissä oli ihanaa

Lappiinkin tuli kesä, ystävän kanssa mökillä rantalomalla

Savuahvenia😋
Mukava puuhailla vanhempien kanssa


Elämä on juhlaa!

Ihana tavata ystäviä, jutella kuulumiset

Perhe on paras!


Kesäherkut maistuvat

Kesäpäiviä,  hyvää seuraa

Rentoilua😊

Olen jutellut useiden caminosta haaveilevien ihmisten kanssa ja suosittelen kyllä toteuttamaan unelman pyhiinvaelluksesta. Caminon voi toteuttaa monella tavalla. Me valmistauduimme ja kuntoilimme etukäteen ja se oli meille hyvä, koska pystyimme hyvin noudattamaan oppaan suosittelemia päivämatkoja. Pitkät kävelypäivät eivät tuottaneet meille mitään hankaluuksia. Vaellukselle voi lähteä aivan hyvin varmasti myös kuntoilematta. Kävelee sitten vain rauhallisesti, kunto kasvaa kyllä, mutta heikkokuntoisen tai joitain vaivoja potevan ei kannata suunnitella kävelevänsä alusta lähtien joka päivä 25 kilometriä. Camino on kuitenkin rankka vaihtelevan maaston ja matkan pituuden vuoksi. Reitillä on hyvät palvelut: ruokaa ja katto pään päälle löytyy helposti. Matkaa voi tehdä halutessaan/tarvittaessa myös kokonaan tai osin bussilla/junalla/taksilla. Useat vanhemmat ihmiset laittoivat matkalaukkunsa aina kuljetuspalvelun huolehdittavaksi, mutta se vaatii sitten etukäteissuunnittelua, ei voi pysähtyä spontaanisti yöksi, mihin vaan.

Monet kävelivät tyytyväisenä hyvin keveilläkin kengillä, jopa sandaaleilla, mutta minulle tukevat vaelluskengät olivat tärkeät. Luotin kenkiini, eikä minulle tullut jalkavaivoja. Toinen matkaa helpottava asia oli, että varusteita oli niin vähän. En kantanut mitään turhaa, vain välttämättömät. Jokaiselle välttämättömät ovat tietysti eri asia. Kun suunnittelet caminoa, mietit vain mitä sinä tarvitset. Ei mukaan tarvitse kaikkea, mikä on jonkun toisen varustelistalla. Tunnet itsesi ja tarpeesi, luota itseesi.  Kannattaa lähteä. Buen camino!

2 kommenttia:

  1. Vihdoin tuli sopiva sadepäivä ja aikaa tutustua blogiisi. Olipa mukava lukea samantapaisista tuntemuksista, kokemuksista, reiteistä ja ihmisistä, joihin minäkin törmäsin oman caminoni aikana. Ja oli ihana tutustua teihin!

    Minun Espanjan-reissuni kesti 40 päivää; ensin 9 päivän loma (Madrid, San Sebastian, Biarritz, Pamplona) miehen kanssa, hänen palattuaan kotiin oli vuorossa 24 päivän camino (Pamplona - León) ja lopuksi viikon loma (Astorga, Zamora, Ávila, Madrid) ennen paluuta ns. normielämään.

    Toivottavasti minulla on mahdollisuus jatkaa caminoa ensi keväänä Leónista Santiagoon tai jopa Finisterraan saakka.

    Kotiin palattuani päivitin blogini ja lisäsin siihen vielä muutaman kamerakuvan. Caminoni alkaa tästä:
    http://illusiafinland.blogspot.fi/2017/04/pamplona.html

    Terveisiä Vantaalta, mukavaa kesän jatkoa molemmille!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos terkuista ja kommentista😊
    Minäkin katselen blogiasi uudelleen jonain sadepäivänä😆. Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista