perjantai 10. maaliskuuta 2017

Talvitreeniä

Kuntoilu pyhiinvaellusta varten ei ole ollut minulle vaikeaa, koska nautin liikkumisesta kovasti. Ainut hankaluus on, että pitkien kävelylenkkien ja voimaharjoittelun lisäksi muulle liikunnalle ei jää niin kovin paljoa aikaa. Alkutalvesta kävin vielä kerran tai pari viikossa sähläämässäkin, mutta kun tammikuussa aloitin tanssikurssit, oli sähly jätettävä. Ja oikein hyvällä kelillä olen kävelyn sijaan käynyt hiihtämässä. Pyhiinvaeltajat ryhmässä muutamat vaeltajat suosittelivat mäkitreeniä vuoristokävely  helpottamiseksi. Täytyy lisätä kuntoiluohjelmaani mäkiharjoittelu laskettelurinteellä. Latupohjille ei viitti lähteä tallusteleen

Tänään kävin ystävän kanssa salilla. Muutama sarja kyykkyjä ja punnerruksia. Jospa kuuskiloinen reppu ei sitten huhti-toukokuulla painais. 

Luontopolulla saa kahlata lumessa


Aurinko kultasi koivikon

Metsässä on sentään muitakin liikkujia!

Suosikkireittini kiertää Kitisen ja Jeesiöjoen rajaaman Pappilanniemen

Miltei täysikuu

Talven aikana olen kävellyt kyllästymättä kahta lenkkiä. Iltasella ja jos aikaa ei ole ylenpalttisesti käytettävissä olen tallustellut tunnin verran Kitisen ja Jeesiöjoen rantapolulla. Pidempänä lenkkinä vapaapäivänä tai iltana, jolloin ei ole muuta, olen kiertänyt Kelukosken lenkin, joka vie reilun kaksi tuntia.  Lenkeillä nautin ulkoilmasta, talvisista näkymistä, mukavista ajatuksista ja silloin tällöin ystävien hyvästä seurasta. Tänään iloitsin auringon paisteesta ja lauhasta säästä. Myöskin kuu helotti sinitaivaalla. Taas oli niin kaunista.

2 kommenttia:

  1. Minäkin kävelin samaa työmatkaa pari vuotta, eikä kertaakaan kyllästyttänyt. :D Se on hyvä, että sietää hyvin monotonisuutta, caminolla tietysti maisemat vaihtuvat, mutta melko hitaasti. Se kaupunki, joka aamupäivällä alkaa kajastaa horisontissa on saavutettu illalla tai huomenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä oikeastaan pidänkin kävelyssä juuri siitä yksitoikkoisesta toistosta. Kun itse suoritusta ei tarvitse ajatella, ei vaadi keskittymistä, voi upota ajatuksiinsa. Ja toisaalta hitaasti liikkuessa voi välillä havainnoida ympäristöstä kaikkia pieniä, viehättäviä yksityiskohtia.

      Poista