maanantai 24. huhtikuuta 2017

Bussilla Barcelonasta Saint Jean Pied de Porttiin

24.4.Maanantai: matkustuspäivä bussilla Barcelonasta Pamplonan kautta Saint Jeann Pied de Porttiin.

Yö Hola Hostel Eixamplessa oli edullinen, mutta rauhaton. Asetuimme Hennan kanssa kerrossänkyihin puolilta öin, mutta ruokailuhuoneesta kantautui kovasti ääntä ja ovessa kulkijoita oli pitkälle aamuyötä ja sitten varhaisimmat lähtijät kokosivat jo kamppeitaan. Uneen pääsy oli vaikeaa. Vuode oli kyllä hyvä. Oli mukava oikaista pitkän istumisen jälkeen. Aamiaiseksi oli muroja, pullaleipää ja väkevää kylmää kahvia. 

Linja-autoasema oli parin kadun kulman päästä. Lähetin ensimmäiset postikortit, vaikka kaupungista en ollut nähnyt paljoa mitään. Ostettiin myös matkaevästä pitkälle bussimatkalle. Oikean pysäkin löytyminen vaati pari  paikallista oppaaksi. Kuskin kanssa pärjäsimme hyvin elekielellä. Hän löysi onneksi nimemme matkustajaluettelosta, kun en ollut huomannut tallentaa matkalippujamme tabletille. Bussi oli täpötäynnä, onneksi varasimme paikat etukäteen eilen. Bussin ikkunasta olikin mukava katsella suurkaupungin hälinää ja rapautuneita punaisia vuoria. Unikot kukkivat kauniisti ja kumpuilevat kukkulat ovat vihreitä.

Kun tulimme Pamplonaan David bongasi meidät, ja koska määränpäämme oli sama hän liittyi seuraamme. Kävimme bussia odotellessa kahvilla. Ensimmäinen ikävä kokemuskin tälle reissussa tuli Pamplonassa: en osannut käyttää vessan lukkoa. Suljetunpaikankammostani johtuen olin välittömästi paniikissa, kun en saanutkaan ovea auki. Potkin ovea ja onneksi Henna kuuli paukutukseni ulos saakka ja tuli rauhoittelemaan ja neuvomaan rivan toiminnan. 

Pamplonasa kaivoimme jo aurinkorasvankin esiin. Lämpöä oli 24 astetta. Nurmikko on vihreä, linnut laulavat ja lempeä tuuli vilvoittaa.  Bussimatka maksoi 22 euroa. Tässä bussissa onkin tilaa. Vain viisi matkustajaa lisäksemme. Aloimme olla jo kärsimättömiä pääsemään perille ja huomenna vihdoinkin jaloille. Linja-autossa istuminen on puuduttanut takapuolet ja turvottanut jalat. Minä pelästyin jo, että kenkäni ovat pienet.

Matka Ranskan puolelle oli vaikuttava, upeita maisemia. Niitä katsellaan tulevina päivinä rauhallisesti kävellessä. Tänään olemme saaneet ensimmäiset leimat passeihin ja kohdanneet ihmisiä useista maista. Alberguemme yö maksoi 10 euroa ja päivällinen 15 euroa. Nyt nukkumaan pää pyörällä kaikesta ja huomenna Caminolle. Nostimmekin maljat caminolle italialaisten ja sveitsiläisen päivällisseuralaistemme kanssa. Huomiseen.
 Hostelissa oli yöpynyt sodankyläläisiä aiemminkin
Pamplonassa vaihdettiin bussia, lämmintä 24

Barcelonastakin löytyi halittavaa

2 kommenttia:

  1. Hei, huomasin vasta äskettäin kommenttisi blogissani. Kivaa lukea alkumatkasta, sillä meillä on tarkoitus vaeltaa ensi keväänä, samaan vuodenaikaan kuin sinä, Caminon alkumatka Burgosiin asti, sitten ranskalainen reitti on kuljettu kertaalleen kokonaan. Kiaunista syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa vaelluksen suunnittelua ja odotusta! Minä vaeltelen nyt lyhyitä pyrähdyksiä Lapissa.

      Poista