sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Vappuaatto Sansolissa

30.5. Sprinttipäivä, kävelyä vain 18km.😊 Lähdimme Luquinista runsaan aamupalan jälkeen. Yleensä olemme aamulla caminolla pelkän patongin ja kahvin voimalla, mutta hostelissa saimme myös hedelmiä, mehua ja muffinsseja. Mielelläni söisin aamulla kaurapuuroa ja raejuustoa. Ruokavalioni sokerin, vehnäleivän ja voin määrä on moninkertaistunut täällä Espanjassa.

Tämän päivän reitti kulki vehreiden kumpuilevien viljelysten läpi: vehnää, oliiveja, viiniä. Ensimmäistä kertaa kävely tuntui väliin tervan juonnilta. Hieman liikaa viiniä eilen illallisella? Ensimmäinen taukomme oli vasta 11 kilometrin jälkeen Los Arcosissa, jossa söimme varhaisen lounaan. En ole vieläkään kyllästynyt perunamunakkaaseen. Aloitin vapun juhlinnankin suklaadonitsilla. Tänään lounasaikaan mennessä olemme kävelleet Saint Jean Pied de Portilta Los  Arcosiin kaikkiaan 136 km.  

Kun olimme lähdössä eteenpäin, Bill tuli kahvilaan. Hän oli onnistunut vaihtamaan dollarinsa euroiksi jossain hostelissa. Hieno juttu, että hän sai raha-asiansa kuntoon. Bill olisi tarjonnut meille lounaan, mutta massut olivat jo täynnä, niinpä joimme vain juhlakahvit. Halasimme ja jatkoimme matkaa.

Nämä kesän värit ovat kyllä silmiä hiveleviä. Eri sävyjä vihreää, keltaista ja väriläiskinä punaisia unikkoja. Camino halkoo viljapeltoja. Tie on ollut pari päivää pääosin melko tasaista soratietä. Saavuimme Sansolin albergueen jo yhdeltä. Olemme kävelleet niin pitkiä päivämatkoja, että olimme päättäneet pysähtyä tänään ajoissa. Juuri kun asetuimme lepäilemään sänkyihimme alkoi sataa. Koko iltapäivän on albergueen saapunut märkiä pyhiinvaeltajia. Taas meillä oli tuuria. Söimme hieman chorizo makkaraa ja patonkia, jotta jaksamme päivälliselle asti. Täällä on koko kolmen ruokalajin menu 8 euroa. Ja petipaikka oli 10 euroa. Albergue on viehättävä. Oleskelutilat on sisustettu tummilla kalusteilla ja jykevät ovet ja ikkunat ovat niin kauniita.


Hyvää vappua!




Alberguen makuusaliin taiteiltu kartta


Ystäväni caminolla: pikku toukka paksukainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti