tiistai 25. huhtikuuta 2017

Ensimmäinen kävelypäivä ja Maritta vastassa
Olen aivan haltioissani. Tämä päivä on ollut huikean hieno! En tiedä, mistä aloittaa ja, mitä kertoa... Aamulla herättiin hyväkurisen madamen refugiossa. Hän oli varsinainen persoona. Kielsi heräämästä ennen seitsemää. No, kilttinä tyttönä nukuin 10 yli. Sitten ensi askeleista lähtien camino on hurmannut minut! Kukat, linnunlaulu, maalaistuoksut, kirkkojen kellot laaksossa, lehmien ammunta, karjan kellot, huikeat maisemat ja innokkaat ihmiset. Finland is champion - totesivat eräät italialaiset kysyttyään kansallisuuttamme. 

Italialainen on  Davidkin, joka adoptoi meidät jo Pamplonassa. Lähdimme yhtä matkaa, mutta David nuoruuten intoa puhkuen oli kaksi tuntia ennen meitä Roncesvallessa. Niin, mekin löysimme kello 16 perille. Sitä ennen olimme kiivenneet 20 kilometriä auringonpaisteessa ja tuulessa. Viimeiset neljä kilometriä tulimme kaatosateessa, ukkosen jyristessä. Olimme niin kylmissämme, että pysähdyimme ensimmäiseen baariin viinille ja croisantille. Ja vasta tunnin päästä kirjoittauduimme albergueen. Marittalta saimme kuulla, että olimme viimeisiä, jotka sopivat sisään. Meidän jälkeemme tulleet joutuivat hyppäämään taksiin ja seuraavaan kylään.

Jaamme huoneen sulassa sovussa 20:n muun ihmisen kanssa. Vaatteet ovat likomärkinä telineessä, reput levällään sängyn alla, mutta meillä on lämmintä ja turvallista. Tänä iltana soimme päivällistä - nam taimenta - yhdessä uusien caminoystävien kanssa. Itävallasta, saksasta ja Australiasta. Davidkin kävi moikkaamassa meitä. Hän ruokaili toisessa ravintolassa, mutta aamupalan syömme yhdessä. Ja huomenna matkaa jatkku intoa pursuten, sydän täynnä lämpöä, hyvää mieltä, välittämistä. Nyt nukkumaan. 

Ai niin, vielä Marittasta. Saimme siis viimeisä makuusijoja ja hollantilainen herra toi meidät Marittan hoteisiin. MARITTA OLI KUUNNELLUT MATKAN PÄÄSTÄ PULINAAMME JA OLETTI MEIDÄN OLEVAN ITALIALAISIA. Hän ilahtui murteestamme. Maritta on täällä kaksi viikkoa vapaaehtoisena ja sanoi, että harvakseltaan tulee suomalaisia. Hän itse oli ranualta ja ilahtui tavatessaan lappilaisia.
7 kommenttia:

 1. Moi! Mielenkiintoinen alkumatka teillä, toivottavasti onni on myötä asunnon suhteen jatkossakin. Me Sallin kanssa ollaan illalla Saariselällä tansseissa. Pitäkää hyvä huoli jaloistanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaikki sujuu kuin tanssien... Ja sinähän tiedät kuinka tanssimme 😂😂😂

   Poista
 2. Hyvältä näyttää teidän vaellus! Salli on kiinnostunut kovin saa nähä koska matkalipun tilaa.

  VastaaPoista
 3. Suosittelemme kyllä. Täällä on upeaa: nähtävää ja koettavaa. Upe pitkä loma!

  VastaaPoista
 4. Suosittelemme kyllä. Täällä on upeaa: nähtävää ja koettavaa. Upe pitkä loma!

  VastaaPoista