keskiviikko 10. toukokuuta 2017

15. kävelypv

9.5. Kaksi viikkoa ja 361 kilometriä on nyt käveltynä. Huomasimme tänään, että olemme kävelleet parina päivänä opaskirjan suositusta pidemmät päivämatkat, niin olemme puolitoista päivää edellä aikataulusta. Ketkä ennustivatkaan, että ollaan viikkoa suunnittelemaamme aiemmin perillä? 😅 Korjaamme asiaa kävelemällä huomenna vain kymmenen kilometriä Carrion de los condesiin. Kaupunki on hieman isompi 2200:n asukkaan kaupunki. Tämän yön vietämme maalla Villarmentero de Camposissa. Nautiskelemme lämmöstä pihalla riippumatoissa hanhien, kanojen, kukon ja aasien käyskennellessä vieressä. Olemme olleet muutaman päivän aivan ihastuksissa pääskysten suuresta määrästä. Lintuset lentelevät vikkelästi niin kaupungeissa kuin maallakin.

Tämän päivän 25km aloitettiin siis Itero de la Vegasta. Matka eteni joutuisasti hiekkatietä pitkin. Saimme kävellä muutaman kilometrin veden lähelläkin. Ensin Canal de Castillaa myötäillen ja lähempänä yösijaa polku seuraili rio Uciezaa. Välillä lounastimme Fromistassa. Henna söi makkara- ja minä kinkkupiirakan. Hyvin energiapitoista. Fromistassa täydensimme myös jalkojenhoitotarvikkeita. Ilman compeed rakon ehkäisyvoidetta ja ihoteippejä emme uskalla kävellä metriäkään. Aurinkovoidetta menee myös runsaasti. Aurinko on paistanut kolme päivää niin kuumasti, että Hennakin luopui pitkähihaisesta…

Tänään(kin) olemme iltapäivän vain rentoilleet. Jätimme pyykinpesun huomiselle. Se olisi meidän ainoa kotityö 😅. Kuinkahan, kun kotiudumme täältä? Pursuammeko intoa tarttua töihin, toimiin ja askareisiin, vai olemmeko aivan pötkistyneet?! Puutarhassa on niin mukavaa laiskotella varjossa. Haemme vain välillä baarista juotavaa tai jätskit. Paikalliset piipahtivat terassilla viineillä ja katosivat pulisten koteihinsa ja töihinsä. Kukko kiekuu silloin tällöin ja hömötiaiset tirskuttelevat. On tämä elämää!

Tapojemme mukaan osallistuimme yhteiselle illalliselle ja mikä ateria se olikaan! Linssikeittoa, paistettuja papuja ja pinaattia, salaattia, pastaa ja vihanneksia sekä kotona valmistettuja lihapullia ja ranskiksia. Patonkia tietty. Palanpainikkeeksi oli viiniä ja jäitä 😮, jälkkäriksi jugurtit. Ehkä paras albergueateria. Eilinenkin oli kyllä hyvä ja nautittiin pihalla. Ja toissailtainen paella oli taivaallista. Kyllä täällä vatsansa saa täyteen. Ranskalainen Erik kyllä suositteli caminoa aloitettavaksi syvältä Ranskasta kauniiden maisemien ja paremman ruuan vuoksi. Mutta olen tyytyväinen näihinkin. Yhteinen ateriointi on miellyttävää. Mukava tavata ihmisiä ympäri maailman, kuulla heidän elämästään.  Avartaa ajatuksia 😊. Toissailtana oli myös hienoa, kun usalainen herra lausui ruokarukouksen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti