lauantai 13. toukokuuta 2017

Pyhiinvaeltajien illanvietto 😊

Illanvietto Albergue Bercianoksessa

Eilen sain taas huomata, ettĂ€ vaikka kĂ€vely onkin vĂ€lillĂ€ tylsÀÀ, camino ei! MeillĂ€ oli aivan huippu ilta vapaaehtoisten ja 36:n pyhiinvaeltajan kesken. Ilta alkoi kokoontumisella alberguen omaan kappeliin. Ohjelmassa oli reflektointia/rukousta. Istuimme piirissĂ€ ja kierrĂ€timme kynttilÀÀ kĂ€sistĂ€ kĂ€siin. Jokainen sai vuorollaan kertoa nimensĂ€ ja kotimaansa sekĂ€ halutessaan, miksi on caminolla, mitĂ€ odottaa. Mietin omia syitĂ€ni – camino on kutsunut minua, kuten Billy aiemmin tulkitsi😊. Olen kiinnostunut caminosta televisio-ohjelmien ja lukemisteni kautta. PidĂ€n kĂ€velemisestĂ€ ja luonnosta, olen kiinnostunut historiasta. Euroopan historiaan kristinusko kuuluu vahvasti. Vaikka olenkin vain tapakristitty, ovat hengellisetkin asiat minulle tĂ€rkeitĂ€. Olen kiitollinen elĂ€mĂ€stĂ€ ja haluan nauttia siitĂ€. Haluan nĂ€hdĂ€, tehdĂ€ ja kokea paljon. Vuorollani kerroin pitĂ€vĂ€ni kĂ€velemisestĂ€ ja hitaasti liikkuessa nĂ€en paljon ja tapaan useita ihmisiĂ€. SitĂ€ on minun caminoni nyt.

Lausuimme IsĂ€ meidĂ€n yhteen ÀÀneen kĂ€det kĂ€sissĂ€ kukin omalla kielellÀÀn. Vaikuttava hetki. Lopuksi hiljennyimme hetkeksi, koska – kuten vapaaehtoinen kertoi – pian söisimme yhdessĂ€ ja pitĂ€isimme hauskaa. MeidĂ€n koko pöytĂ€seurueemme oli italialainen. Marco ja ’enonsa’ ensimmĂ€iseltĂ€ SJPDP: n illalliselta olivat myös kanssamme. EnsimmĂ€isinĂ€ pĂ€ivinĂ€ kohtaamillani ihmisillĂ€ on erityinen sija caminolla. Olikin upeaa, ettĂ€ nyt Bercianoksessa lĂ€snĂ€ olivat nĂ€mĂ€ herrat ja ensimmĂ€isen kĂ€velypĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen illallisella Roncesvallesissa kohtaamamme Martin, Martina ja Dominique. HeitĂ€ olemme tavanneet milloin missĂ€kin caminolla alusta lĂ€htien. Joukosta puuttuivat David ja Greta. EhkĂ€pĂ€ jossain vielĂ€ tapaamme heidĂ€tkin. Hope so.  Söimme tuhdin ja herkullisen aterian: salaattia, papumuhennosta, hernekeittoa ja viiniĂ€. Illallisseuralaisemme taiteili meille aterian pÀÀtteeksi upeat ruusut potuista. Olimme niin otettuja.

Kun pöydĂ€t oli siivottu kokki aloitti kitaransoiton. 😊 Useat liittyivĂ€t kuoroon tuttujen laulujen tullessa vuoroon. Ja ’eno’ innostui aloittamaan tanssin. Minulla ja Hennalla oli vientiĂ€. Tauski-ope voi olla ylpeĂ€, kuinka hienosti pystyimme seuraamaan italialaisten ja itĂ€valtalaisten vientiĂ€. Hauska ilta pÀÀtettiin Bella tsau lauluun kymmeneltĂ€ ja hauskan illan jĂ€lkeen uni maistuikin hyvin.

Ihmiset tekevÀt caminon. Aivan ihmeellisesti yhteinen tavoite yhdistÀÀ ja lÀhentÀÀ. Ilmapiiri on hyvÀksyvÀ, arvostava, kannustava, huolehtiva. EipÀ vÀliÀ, vaikkei caminolla joka hetki ole jotain erityistÀ nÀhtÀvÀÀ, koettavaa on ihmisten kokoontuessa ja yhdessÀ ollessa. Buen camino toivotuksesta tulee pÀivÀ pÀivÀltÀ erityisempi toivotus.

Kokki tarttui kitaraan. Olikin loistava muusikko!

Kim laittoi akupunktioneuloja Enon kipeÀÀn jalkaan

LisÀÀ kuvateksti


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti