tiistai 23. toukokuuta 2017

Sarriaan

28. kävelypäivä 33,8km
Heräsimme taas varhain Hospital de la Condesassa. Olemme sopineet Hennan kanssa, että ennen viittä emme nouse ylös. Niinpä makaamme hereillä mistä saakka milloinkin tasan viiteen ja sitten alamme kasata tavaroita. Pihalla olimme tänäänkin pilkkopimeässä 5.30. Reilun puoli tuntia kuljimme mäkistä ja kivistä polkua otsalampun valossa. Ajattelin tänäkin pimeänä ja hikisenä aamuna, että ihanaa päästä sitten kotiin…

Seitsemältä satuimme avoinna olevaan kahvilaan, josta saimme paahtoleivät voilla ja minulle lisäksi marmeladilla, minulle cafe americano ja Hennalle cafe con leche. Pidän kovasti täkäläisestä kahvista. Kahvilan wifiyhteyskin oli hyvä, niin sain  parin päivän blogikirjoituksetkin julkaistuiksi. Aamukahvi virkisti ja aurinkokin nousi, ja kävelyn jatkaminen kävi leikiten.

Nautin kovasti tämän päivän kävelystä halki maaseudun ja pikkukylien. Vihreät mäkiset pellot, karja laitumilla, metsäpolut, kivikylät ovat niin viehättäviä. Aurinko paistoi koko päivän, mutta oikeastaan missään vaiheessa ei ollut hirveän tukalaa, kun polku kulki pitkiä matkoja vihreissä ’luolissa’. Suuret puut varjostivat polkua ja lehvistä päällemme tuli kattokin. Nyt ei ollut lainkaan suoria taipaleita, vaan mutkaisen tien takaa putkahti esiin aina uutta ihmeteltävää. Tänäänkin näin muutamia vasikoita imemässä emänsä utareista maitoateriaa. Sain yhdestä otetuksi valokuvankin. Pelloilla oli niittopuuhat käynnissä ja vastakaadetun  tai kuivuvan heinän tuoksu on niin hyvä. Kylien lähettyvillä sieraimiin tulvi myös lapsuudesta tuttu navetan haju.

Vettä join paljon mäkisellä reitillä ja lämpöisessä säässä. Matkan aikana söimme vain kevyesti. Aamupalan jälkeen jugurtti välipala ja kun lounasaikaan olimme nälkäisiä sattuikin kohdallemme ”hedelmäbaari”. Tarjolla oli monenlaisia hedelmiä, mysliä, patonkia ja hilloa, keksejä, kahvia ja mehua. Nautimme tarjoomuksista ja kilautimme koriin vapaaehtoisen maksun. Caminolla pidetään kyllä hyvä huoli pyhiinvaeltajista.

Kävely oli meillä molemmilla tänään niin helppoa, että kävelimmekin Sarriaan asti. Matkaa tuli paljon, mutta kevyesti. Olimme Sarriassa kello 14. Suihkun, pyykinpesun ja välipalan jälkeen lähdimme kahville. Kaupungilla oli tosi kuuma ja istuimmekin kahvilan varjon alla vielä salaattien ajan. Sitten etsimme pankkiautomaatin, apteekin ja kaupan. Ostosten jälkeen tutustuimme löntystellen Sarriaan ja, kuten rutiineihimme kuuluu, venyttelimme puistossa. Olen ihastunut puistojen vanhoihin puihin ja tänään löysin ihanan pesäpuun, johon minun oli pakko kiivetä. Söimme illallisen jokivarren baarissa ja sitten tulimmekin albergueen iltapuuhille.

Huomenna kaikki toistuu samanlaisena ja kuitenkin erilaisena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti