perjantai 12. toukokuuta 2017

18. kävelypäivä Bercianosiin

12.5. Bercianos

Tämä päivä oli kävelymaastolta samankaltainen kuin eilen. Sentään hieman mutkaisempaa tietä välillä. Kahvipaikkoja oli myös tiheämmässä. Kävellessäni tylsiä taipaleita, ajattelin, että tämän saman voisi tehdä kotoa käsin vähemmällä vaivalla: Kelukoskenlenkilläkin saa kuntokävelyä… Pian päivän 23.5 km oli kuitenkin kävelty ja kun olimme alberguen oven takana kaksi tuntia ennen sen avautumista, menimme lähibaariin pitsalle. 

Tämä olikin taas sellainen aamupäivä, että minulla oli koko ajan nälkä! Aamiaisella oli juhlahetki, kun Moratinoksessa saimme kahvin ja tuoremehun kanssa tummaa leipää. Sahagunissa pistäydyimme kahvilassa syömässä tuoreet leivonnaiset. Henna valitsi omenapiiraan, jossa oli täytteenä riisipuuroa. Minä söin tähän mennessä parhaimman croissantin: hiven tummempia jauhoja, päältä rapea ja sisus suussa sulavan kuohkea ja voideltu hunajalla. Nämä aamun eväät olivat kuitenkin sen verran niukat, että söin matkalla vielä manteleita. Niillä pärjäsin pitsalle saakka. Tämän alberguen päivällinen onkin täysi yllätys. Näemme klo 20, mitä meille tarjoillaan. 

Kivaa, kun meillä on tänään illallisseurana useita tuttuja Italiasta, Saksasta ja Ranskasta kahdelta ihan ensimmäiseltä aterialtamme tällä caminolta.

Tällä retkellä elämä on pääosin hyvin yksinkertaista. Kävellään, asetutaan iltapäivällä taloksi, peseydytään, pyykätään, lepäillään, syödään, nukutaan ja seuraavana päivänä sama kuvio toistuu. Yhteiset ateriat ovat tärkeitä sosiaaliselle elämälle. Isommissa kaupungeissa on silti mukava käydä syömässä päivällinen välillä alberguen ulkopuolellakin. Baari löytyy joka ikisestä pikkuruisestakin kylästä. Baareissa on kiva istuskella ja katsella joko paikallista tai pyhiinvaeltajien menoa😊. Nytkin olemme baarikierroksella😀. Kävimme kahveilla toisessa baarissa ja nyt seuraamme El Suevessa ukkojen dominopeliä.
Nämä espanjalaiset pikkukylät ovat minusta tosi viehättäviä ja usein tosi rähjäisiäkin. Olemme nähneet jo kymmeniä erilaisia/samanlaisia kyliä. Tänään bongasimme kävelyllämme Bercianosin kaksi ankeinta 'asumusta'.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti