keskiviikko 10. toukokuuta 2017

16. Kävelypv
Hola, ei me onneksi ollakaan etuajassa kuin puoli päivää ja sekin tasoitellaan tänään. Tultiin Carrioniin jo 9:ltä. Pysähdyttiin baariin odottelemaan, että nunnat avaavat alberguen puolilta päivin.

Tänään käveltiin vaan aamulenkin verran. Pari päivää on otettu tosi rauhallisesti, palautellen. Iltapäivisin on ollut niin kuuma, että on ollut hyvä vaan lojua ja tänään jutusteltiin lähibaarissa Teijan kanssa. Varmasti jaloille hyväksi tällaiset päivät. Olemne kyllä hoitaneet kinttuja niin hyvin kuin osaamme. Rasvaamme jalat joka ilta pesun jälkeen ja aamuisin rutiineihin kuuluu rakonestovoiteella rasvaus ja teippaus.

Tänään  taas olivat tunteet pinnassa. Ensinnäkin aamupäivällä italialaisherra antoi minulle pelargonian kukkasen poskisuudelmin. Olemme tavanneet pitkin matkaa, mutta kommunikointi on ollut tulkkien varassa. Herra on ollut 50 vuotta naimisissa ja vaimonsa on kuollut vuosi sitten, hän on siksi caminolla. Tämä vanha herrasmies on hurmannut minut runoillaan, eleillään ja nyt kukkasinkin 😊. 

Tunteet olivat pinnassa myös myöhemmin. Alkuillasta sisaret lauloivat ja laulattivat yhteislauluja alberguen aulassa. Ihmisiä oli vieri vieressä sulloutuneena aulaan ja portaikkoon. Tunnelma oli niin tiivis, kaunis ja koskettava. Yksi sisarista piti lopuksi pienoisen puheen, jossa todettiin jokaisen caminon olevan omanlaisensa ja toivoi hyvää matkaa. En pystynyt estämään kyyneleitä. Vetistelimme vierustoverin kanssa jo sisarten laulaessa, mutta puhe sai minut itkemään valtoimenaan. Joku ojensi nenäliinan ja sain myötäeläviä kosketuksia ja haleja. Herkistyn helposti ja nyt varmaan koti-ikävääkin. 

Nyt tunnelma on taas ihan toinen. Olemme höpötelleet ja hirisseet Teijan kanssa aivan päättömille jutuille. Yritän pian rauhoittua unille. Huomenna on 26:n kilometrin taaplaus.

Välttämättömät aurinkorasvat ja jalkojen hoito tuotteet 😊

Ihana huomionosoitus italialaisherralta saa olla tyynyni alla - varmaan kauniit unet

Santa Maria alberguessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti