lauantai 13. toukokuuta 2017

19. kävelypäivä

Lauantai 13.5. 19. kävelypäivä

Italialaiset aloittivat taas aamuvarhaisella lähtötohinat. Olemme Hennan kanssa jo niin näppäriä matkaan lähtijöitä, ettemme jääneet odottamaan edes 6.30 tarjolle laitettavaa aamupalaa. Olimme tien päällä pian kuuden jälkeen. Aamiaisen söimme muutaman kilometrin jälkeen El Burgo Ranerossa. Hyvävoimaisina ja reippaina käveleskelimme suoraa maantietä seurailevaa tietä. Samanlaisena pysyvä ympäristö ei haitannut minua tänään lainkaan. Mieli oli niin riemukas eilisestä yhteisestä illanvietosta johtuen. 

Kävellessä en ajattele paljon mitään, tasainen rytmi on minusta meditatiivistä. Kuljen caminoa ’pää tyhjänä’. Muutama päivä on ollut sellaista, ettei ole ollut erityistä katseltavaakaan. Välillä pulisemme Hennan kanssa jotain menneitä ja tulevia. Marco kertoi eilen illallisella, että olivat kerran ’vahingossa’ edenneet melkein 40 kilometriä jutellen. Huh, minun jalkani olisivat jo kertoneet ylipitkästä matkasta.

Tämän päivän 26,7 km meni kepeästi. 12:sta saavuimme Mansilla de las Mulasiin. Majoituimme ensimmäisten joukossa ja lähdimme baarikierrokselle. Minä söin välillä niin tuhdin lounaan (kanaa ja sieniä savukyljen kera), että siitä jäi vähän huono olo. Iltapäivällä minulle riittikin cafe americano ja zumo. Pavuista jauhettu kahvi ja vastapuristettu tuoremehu ovat täällä niin herkullisia.

Kierrokselta kotiuduttuamme, hieroimme toistemme jalat. Ostin Boadilla del Caminon (muistaakseni) apteekista farmaseutin itsensä sekoittamaa linimenttiä. Hän opasti, että kävelyn jälkeen ensin pitäisi laittaa jalat kylmään veteen ja sitten hieroa linimenttiä koipiin. Ihan hyvää ainetta. Olemme nyt parina päivänä nähneet, kuinka ”Tohtori Kim” Kiinasta hoitaa ihmisten jalkavaivoja akupunktiolla. Hurjan näköistä, mutta ihmiset ovat tyytyväisiä saadessaan helpotusta vaivoihinsa. Eilen tuttavistamme Marco ja eno tarvitsivat hoitoa ja tänään vuorossa oli Maria Rita. Meillä molemmilla jalat ovat hyvässä kunnossa. Tietysti pitkän kävelyn jälkeen tuntuu ja istuminen jäykistää jalkoja, mutta hyvin on palauduttu. Askel on aina aamuisin kivuton ja kevyt. 😊


Pyhiinvaeltaja patsaita on paljon

Tuulitukat kirkon portailla

Ihanan rentouttavaa jalkahierontaa

Luemme opaskirjaa jatkuvasti - mitään mieleen jäämättä😅

Hiilihydraattitankkausta 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti